appeltaart!!!!
ingredienten.
- voor het deeg
- 250 gram bloem
- 175 gr boter
- 80 gr suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- voor de vulling
- 1 kilo zure appels (elstar, goudreinet)
- 50 gram suiker
- 70 gram rozijnen
-
3 theelepels kaneel
Bereidingswijze
Voorbereiding: 25min Bereiding: 1uur
- Meng de bloem, zachte boter, suiker, kaneel en 1½ ei in een kom. Kneed met de deeghaken van de electrische mixer en later met je handen tot een soepel deeg.
- Rol ¾ van het deeg uit tot een lap en bedek hiermee de bodem en de randen van een ingevette ronde taartvorm (24cm doorsnee).
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de 50 gr suiker, de rozijnen en kaneel. Vul hiermee de taartvorm.
- Rol het resterende deeg uit tot een lap en snijd hier dunne reepjes van. Bedek de taartvulling kruislings met de reepjes deeg en druk de randen dicht. Bestrijk met het resterende losgeklopte ei de bovenkant van de taart.
- Bak de appeltaart ongeveer 60 tot 65 minuten in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin.
brownies (jammie!!!)
ingredienten:
- 300 gram kristalsuiker
- 75 gram bloem
- 60 gram cacaopoeder
- 3 eieren
- 170 gram boter
- 125 gram pure chocola
- een snufje zout
bereidingswijze
1. verwarm de oven voor op 160 graden.
2. smelt de boter en laat het even afkoelen.
3. meng de suiker, bloem, cacaopoeder, eieren, boter, en het zout door de kom. roer door elkaar met een houten lepel en stop meteen als het gemengd is.
4. snij de chocola in stukjes.
5. roer de chocola door de bloemmengsel.
6. beleg een middelgrote, rechthoekige bakvorm met bakpapier.
7. schep het beslag in de vorm. verdeel het zo goed mogelijk over de bodem.
8. bak de brownie 20 - 25 minuten in de oven. (je kunt voor de zekerheid er een prikkertje in prikken, en als die er schoon uit komt, dan is de brownie goed. maar je moet dan niet in een chocolade stuk prikken want die is gesmolten)
9. til de brownie met het bakpapier uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
*extra leuk: doe er als je ze gaat opeten nog wat chocoladesaus over: je breekt en reep chocola in stukjes in een pannetje (melk, puur, wit..... ik zou melk doen!) en je verwarmt de chocola. je kan dat op het gasfornuis of in de magnetron doen, maar als het warm is kan je het zelfs in de zon verwarmen!*
gewone cake
Ingrediënten voor 1 gewone cake
200 gram suilker
200 gram boter (zacht, doe gewoon even in de magnetron.)
1 zakje vanille-suiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem + 1 theelepel bakpoeder + snufje zout.)
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 1uur › Klaar in:1uur15min
1. verwarm de oven op 165 graden celcius. vet de cakevorm in en bestuif hem met bloem.
2. klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker tot een glad geheel met de mixer. voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix goed door.
voeg beetje bij beetje het meel toe en blijf mixen.
3. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een lichtgeel, glad beslag.
4. Giet het beslag in de cakevorm.
5. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen.
dat wordt smullen!!!
zalige muffinsssss!!!
GEBAK – 30 MINUTEN + 25 OVENTIJD – 12-14 STUKS
Voor de chocoholic: 3 dubbele chocolade muffins met melk, pure en witte chocolade
Ingredienten
250 gr bloem
3 eieren
100 gr suiker
1 theel bakpoeder
1 theel vanillearoma
75 gr gesmolten boter
15 gr cacoaoeder
125 ml slagroom
50 gr witte chocolade
50 gr melk chocolade
75 gr pure chocolade
Materialen
Muffinbakblik met papieren muffinvormpjes
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Roer de bloem, suiker, bakpoeder en cacoa door elkaar in een kom. Klop de eieren los met een garde en voeg de vanillearoma toe. Meng de slagroom met de eieren.






Schep ee flinke eetlepel beslag in ieder muffinvormpje. Verdeel de pure chocolade en de rest van de witte chcolade er over en druk deze lichtjes aan. Bak de muffins ca 25 minuten in de oven. Check altijd even of ze gaar zijn.
dat doe je door er af en toe een vork in te steken.
is de vork vochtig? nog even wachten!
als de vork er schoon uitkomt zijn je super-jammie muffins klaar!
appelcake 'deluxe'
ingredienten:
4 eieren
2 appels
een beetje kaneel
200 gram bloem
en boter en suiker (bij deze moet je gewoon een beetje gokken.)
hoe maak je het?
20 inn 180 gr
met alle ingredienten door elkaar met een mixer tot een glad mengsel. er zitten dan wel wat blokjes in, maar dat is juist lekker.
dan doe je het mengsel in een bakblik. je zou het ook in cakevormpjes kunnen doen: dan heb je een appelcupcake 'deluxe'
daarna zet je het in de oven. hij moet op 180 graden en ongeveer 20 minuten.
jammie!!!!!